Dat kan ie wel ….toch?
21 oktober 2020
4 seconden ……..
4 november 2020

Nie Normaal!

Zit ik vanmorgen in bespreking, begint m’n telefoon op hol te slaan, te trillen en te bliepen.

“Shit”,  denk ik: “ Heb ik het geluid weer niet op zacht gezet.”

Toch snel even kijken waar al die actie voor nodig is. Zie dat ik een paar berichtjes heb gemist in de onderhoudsgroep van de mountainbike route Hardenberg. Een melding dat er vanmiddag een vrijwilliger met de bladblazer een deel van de route bladvrij gaat blazen. Ik app snel even met de boswachter zodat ook hij op de hoogte is. Ik zie de duimpjes in de groep verschijnen. Ruim 30 leden zitten er in de onderhoudsapp.

Er zitten fanatieke mountainbikers in de groep, die bijna dagelijks fietsen en waarbij mountainbiken zo ongeveer de belangrijkste bijzaak in het leven is. Hun auto staat buiten op de oprit en heeft al jaren geen wasstraat gezien. In hun garage staan de carbonnen rossen netjes glimmend op rij, van hardtail tot fully. Bij de vrouw is voorzichtig melding gemaakt over de komst van een gravelbike…. Daarnaast de mannen op leeftijd, die het heerlijk vinden om zo nu en dan een uurtje door de bossen te fietsen op een stalen ros uit de jaren 90.

Wat hen onderling verbindt, is hun passie voor het fietsen door de bossen en over de heidevelden. Met man en macht is er jaren geleden een route aangelegd, waar de afgelopen jaren menig wielerliefhebber maximaal van heeft kunnen genieten. We hebben hier in Hardenberg helaas geen grote hoogteverschillen, maar in samenwerking met Staatsbosbeheer hebben de vrijwilligers echt het maximale uit de omgeving weten te halen. En nog steeds wordt de route mooier en attractiever. Het is geweldig om te zien dat in een tijd waar het steeds moeilijker wordt vrijwilligers voor de diverse zaken te werven, de mannen en vrouwen van MTB Hardenberg regelmatig zaterdagsochtend of door de week, met man en macht bezig zijn om HUN route te onderhouden en mooier te maken.

Hulde aan al deze vrijwilligers!

Nie Normaal!

Denk je nu, ik wil ook wel een keer meehelpen?

Doe dan even een PB!

See You on the track!

Groet, GH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − zestien =

Chat openen
Hoi 👋, kunnen we je helpen?
Hallo 👋,
Kunnen we je helpen?